Mand anholdt for 700 kilo hash i stor Christianiasag

Københavns Politi har fredag anholdt en 38-årig mand, som sigtes for at være indblandet i handel med cirka 700 kilo hash.

Det oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra politiets Task Force Pusher Street til Ritzau.

Manden indgår i en stor sag om hashsalg på Christiania, hvor omkring 80 personer i marts blev anholdt i en operation, som politiet har døbt "Nordlys".

78 personer er foreløbig tiltalt i sagen, men politiet er altså ikke færdig med at hente mistænkte ind, som risikerer at få en straffesag på halsen.

Den 38-årige blev anholdt fredag formiddag ved den dansk-tyske grænse. Siden begyndelsen af maj har manden været i tysk politis varetægt på baggrund af en europæisk arrestordre.

- Han har opholdt sig i Thailand, men måske har han følt, at det har brændt under ham, og så har han valgt at rejse til Europa. Og ved indrejsen i Frankfurt blev han anholdt, siger Steffen Thaaning Steffensen.

En dommer i dommervagten i København har tidligere bestemt, at manden skal varetægtsfængsles, men ved dette retsmøde var den 38-årige ikke selv til stede.

Efter anholdelsen blev han fremstillet i grundlovsforhør igen og varetægtsfængslet i tre dage. Dermed følger han de øvrige varetægtsfængslede i sagen.

De skal i næste uge for en dommer igen, og her satser Københavns Politi på at få deres varetægtsfængsling forlænget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip