Mand fængslet for banderelateret drabsforsøg i Værløse

En 26-årig mand fra Bagsværd er fortsat i overhængende livsfare, efter at han for en uge siden blev ramt af syv skud i Værløse.

Tirsdag valgte en dommer ved Retten i Lyngby at varetægtsfængsle en af de mænd, som ifølge Nordsjællands Politi var involveret i skyderiet.

Den 21-årige mand er sigtet for medvirken til drabsforsøg og blev fængslet i 14 dage. Han nægter sig skyldig.

- Hvilken rolle, han har haft, kan jeg ikke komme ind på, siger efterforskningsleder Lau Lauritzen til Ritzau.

Med sigtelsen om medvirken til drabsforsøg står det imidlertid klart, at politiet ikke tror, at det var ham, der affyrede våbnet mod den 26-årige.

- Jeg forventer flere anholdelser i sagen. Der er stadig to formodede gerningsmænd på fri fod. Men jeg vil ikke ud med flere detaljer om, hvem der har skudt, siger Lau Lauritzen.

Politiet har tidligere oplyst, at skudepisoden formentlig er banderelateret.

- Der er formentlig tale om et internt opgør mellem kriminelle. Men det er ikke en del af en bandekonflikt. Det er et internt opgør, siger efterforskningslederen.

Skyderiet skete om aftenen tirsdag 3. marts i området ved Vesterbo Vænge i Værløse på åben gade. Politiet fik meldingen klokken 19.38.

- Et vidne har set tre mænd stige ud af en bil og affyre skud. Det drejer sig formentlig om en nyere sort Peugeot 108, som vi nu efterlyser, siger Lau Lauritzen.

I alt syv skud ramte den 26-årige. Et af dem ramte ham i hovedet.

- Han er i overhængende livsfare. Mere kan vi ikke sige nu, siger efterforskningslederen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip