Mand fængslet for brandstiftelse og drabsforsøg på mor

I et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup er en 49-årig mand onsdag blevet varetægtsfængslet, sigtet for brandstiftelse og drabsforsøg.

Lidt over klokken 13 tirsdag eftermiddag blev der slået alarm om brand i en lejlighed på Højkjær i Brøndby ved København.

Da politiet ankom til stedet, blev en ældre kvinde fundet blødende. Politi med skjolde og en pulverslukker forsøgte at trænge ind i lejligheden, hvorfra det røg kraftigt.

Tilsyneladende havde sønnen efter at have stukket sin mor barrikaderet sig i lejligheden og sat ild til den. Det lykkedes dog politiet at trænge ind i lejligheden og anholde den 49-årige mand.

Hans mor blev bragt til sygehuset for at få sine knivstik behandlet. Hendes tilstand blev allerede tirsdag beskrevet som stabil.

Da den 49-årige blev anholdt havde han befundet sig i den røgfyldte lejlighed i længere tid, og han blev derfor også kørt til sygehuset for at blive undersøgt for røgforgiftning.

Onsdag var han endnu ikke blevet frisk, og han var derfor ikke selv til stede i grundlovsforhøret.

- Han blev fremstillet in absentia, fortæller anklageren Peter Rask til Ritzau.

- Dommeren fandt, at der var begrundet mistanke mod manden og besluttede, at han skulle varetægtsfængsles.

Når den 49-årige på et tidspunkt bliver frisk nok, skal der være et nyt grundlovsforhør, hvor han er til stede.

Ud over drabsforsøg er han sigtet efter straffelovens paragraf 180. Det er den alvorligste af straffelovens paragraffer om brandstiftelse, der især bliver brugt, når andres liv har været i fare.

/ritzau/

 

Dagens Gossip