Mand idømt 6 års fængsel: Voldtog og misbrugte sin lillebror mens han var under 12 år

Skrevet af Nicolai Steinicke

26/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mand er blevet dømt i en rystende sag omkring overgreb på sin lillebror.

Dagens topnyheder

En 25-årig mand står over for en langvarig fængselsstraf efter torsdagens dom ved Retten i Holbæk. Manden er blevet idømt seks års ubetinget fængsel for seksuelle overgreb og voldtægt af sin mindreårige lillebror over en periode på seks år. 

Denne alvorlige sag, som involverer gentagne overgreb fra sommeren 2016 til udgangen af 2022, blev afdækket ved nævningesagen, rapporterer Midt- og Vestsjællands Politi på det sociale medie X.

Overgrebene, som beskrives som 'jævnligt og systematisk' i anklageskriftet, fandt sted på flere adresser i Odsherred, både på en privat adresse og i et skovområde. Ekstra Bladet, som har fået aktindsigt i anklageskriftet, rapporterer, at den 25-årige udnyttede sin lillebror, der i dele af denne periode var under 12 år og senere under 15 år. Dette udgør en betydelig skærpende omstændighed i sagen.

Dommen omfatter også et forbud mod at den dømte må besøge eller modtage besøg af personer under 18 år. Denne restriktion er en del af straffen, som har til formål at beskytte samfundet mod yderligere skadelige handlinger.

Den 25-årige har anket dommen til frifindelse. 

Denne udvikling i sagen blev ligeledes meddelt i politiets opslag.