Mand skal anbringes for at stjæle barn fra vuggestue

Skrevet af admin

|

18/06/2014

Dagens topnyheder

Retten på Frederiksberg har bestemt, at en 37-årig mand på ubestemt tid skal anbringes på en sikret afdeling for personer med vidtgående psykiske handicap.

Manden er dømt sidste sommer for at have stjålet en barnevogn med en etårig pige i fra en vuggestue i Københavns Nordvestkvarter.

Det er fjerde gang, at manden bliver dømt for den slags, og en retspsykiatrisk erklæring fastslår, at manden er mentalt retarderet i lettere grad.

Dommen betyder, at manden skal anbringes på Kofoedsminde, og retten vælger dermed at følge anklagemyndighedens krav.

Hverken Retslægerådet eller mentalerklæringen i sagen mente, at det var nødvendigt at anbringe manden på en sikret afdelingen. Men retten har altså bestemt, at det skal han.

Manden har i forbindelse med de tidligere sager været institutionsanbragt. Der har været tale om en døgnovervåget institution, men ikke en sikret afdeling. Det bliver der med dommen nu lavet om på.

Bortførelsen af den lille pige skete, da manden 10. juli sidste år gik ind på vuggestuens indhegnede område.

Her tog han den barnevogn, som pigen lå i, og i halvanden time gik han omkring i nabolaget. Han gjorde ikke pigen ondt og havde heller ikke til hensigt at gøre det.

Netop på grund af mandens fortid havde politiet hurtigt en idé om, hvem der kunne stå bag bortførelsen, og manden blev hurtigt anholdt og pigen bragt i sikkerhed.

/ritzau/