Mand ville købe ø: Nægter sig skyldig i bedrageri

En 48-årig mand, der er tiltalt for at prøve at købe øen Egholm uden at have penge til det, nægter sig mandag skyldig i bedrageri i Københavns Byret.

Manden ville købe Egholm ved Skælskør, som kostede 16 millioner kroner, og sommerhuse til omkring 400.000 kroner på øen.

Han forklarer i retten, at han ønskede at købe selskabet og anparter i det selskab, som ejede ejendommene og øen.

- Jeg har en kinesisk kone. Planen var, at hun skulle eje den her ø sammen med vores søn, så hun havde et tilhørsforhold til Danmark, siger han.

- Det var planen, at det skulle være en gave. Det var den sikreste måde for mig at sikre, at hun havde et tilhørsforhold til Danmark, siger han og uddyber, at det kun var ham, som stod for handlen.

Siden efteråret 2011 og omkring et år frem har den 48-årige mand gennem telefonopkald og mails fra udlandet fået en ejendomsmægler til at forhandle for ham om købet.

I sommeren 2012 underskrev den 48-årige mand så en købsaftale, på trods af at han "ikke havde evne eller vilje til at betale købesummen", lyder påstanden i anklageskriftet.

For at blive accepteret som køber har manden "i strid med sandheden" blandt andet fortalt, at hans virksomhed lavede vindmølleprojekter i USA, lyder anklagen.

Her skulle manden eje cirka 35.000 acres, hvilket svarer til omkring 142 kvadratkilometer land.

De sidste fire år har den 48-årige mand imidlertid haft et vindmølleprojekt i Texas i USA, forklarer han under sin afhøring.

- Projektet kører stadig. Det er mest min bror, der tager sig af det, fortæller han.

Målet med projektet var først at få det solgt videre til et lokalt selskab.

Men den 48-årige var også i kontakt med flere kinesiske selskaber i forbindelse med en finansiering af projektet og for at få det solgt.

Han var blandt andet i forhandlinger med selskabet Beijing Energy, som ville købe projektet og give aktier i dets datterselskab som betaling.

- Vi kom ind i en situation med "hønen og ægget". De (Beijing Energy, red.) ville have, at vi først skulle købe aktierne, og så ville de købe projektet, forklarer den 48-årige om forhandlingerne med firmaet, som mislykkedes.

Det var vindmølleprojektet, som skulle have været med til at finansiere købet af Egholm og sommerhusene.

Der forventes dom i sagen i begyndelsen af oktober.

/ritzau/

 

Dagens Gossip