Mand voldtog sin kæreste to gange samme nat

I en bil, en baggård og i en lejlighed i Aarhus blev en 25-årig kvinde udsat for vold og voldtægt af sin daværende kæreste.

Uden voldsepisoden mistede kvinden flere gange bevidstheden, efter at manden skubbede hendes hoved ind mod en mur og gentagne gange tog kvælertag om hendes hals.

Den 24-årige mand er torsdag dømt ved Retten i Aarhus for grov vold, to voldtægter og trusler mod sin 25-årige ekskæreste.

Straffen lyder på to år og seks måneders fængsel og en betinget udvisning af Danmark, oplyser anklager Birgitte Ernst fra Østjyllands Politi. Manden nægter sig skyldig og har anket dommen til Vestre Landsret.

Den 24-årige har ifølge sin forsvarsadvokat boet i Danmark i 20 år og stammer oprindeligt fra Makedonien. Manden har anket dommen og sidder fortsat varetægtsfængslet.

Anklager Birgitte Ernst er tilfreds med sagens udfald.

- Jeg er tilfreds med dommen, fordi han er dømt efter anklageskriftet. Og den straf, han har fået, er i overensstemmelse med praksis på området, hvor det bærende i sagen var de to voldtægter, siger hun.

Ifølge anklageren var parret kærester i et års tid, inden den dømte begik volden og voldtægterne 7. april 2016.

Den nat blev den 25-årige kvinde voldtaget to gange i en lejlighed i Aarhus, én gang om natten og en om morgenen.

Den sidste kunne kvinden ifølge dommen ikke modsætte sig, da hun sov dybt blandt andet på grund af volden, der var blevet begået om aftenen.

Det vides ikke, hvad der var motivet for volden og voldtægterne, da kvindes vidneforklaring foregik bag lukkede døre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip