Mange er kvæstet ved togkollision i Sydafrika

Mindst en person er blevet dræbt og adskillige andre kvæstet, efter at to tætpakkede pendlertog tirsdag kolliderede på Denver station i Sydafrikas største by, Johannesburg, oplyser en talskvinde for jernbaneselskabet Metrorail og kilder i redningstjenesten.

Begge Business Express-tog var på vej fra hovedstaden Pretoria, da det ene ramte det andet bagfra, siger Lillian Mofokeng til radiostationen Talk Radio 702.

- Vi ved endnu ikke, hvordan det er sket. Det skal vi til at undersøge. Men meget tyder på, at mange folk er blevet kvæstet, siger hun.

Redningstjenesten ER24 siger i en erklæring, at lokomotivføreren i det ene af togene blev dræbt på stedet, og omkring 80 andre har fået alvorlige kvæstelser. En kvinde var fastklemt mellem et tog og en mur.

Da paramedicinerne ankom til ulykkesstedet, kunne de konstatere, at de to togvrag blokerede sporene totalt. Forvredet metal og togdele lå spredt over hele området.

Redningsarbejdere og paramedicinere arbejdede på at frigøre kvinden fra togvraget, inden behandlingen kunne fortsætte. Da først kvinden var befriet, kunne redningsmandskabet give hende livsvigtig hjælp, inden hun blev evakueret med helikopter, oplyser ER24.

Andre passagerer med mindre skader blev gelejdet hen til en anden perron, hvor de blev tilset og behandlet.

Paramedicinere er stadig til stede på ulykkesstedet for at tage sig af tilskadekomne passagerer, og antallet af kvæstede kan stige, oplyser ER24 talsmand Russel Meiring til Reuters.

Uskadte togrejsende på Denver station har søgt andre former for transport med bus eller taxi, fordi togkollisionen har afbrudt el-forsyningen.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip