Mange frygtes druknet efter båd gik ned på Middelhavet

admin

424 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Italiensk mandskab har bjærget ligene af 45 mennesker, efter endnu en båd fredag kæntrede ud for Libyens kyst. Det oplyser den italienske flåde på Twitter.

Snesevis af andre er savnet og frygtes at være druknet.

Dermed er antallet af mennesker, der har mistet livet i forsøget på at krydse Middelhavet for at nå til Europa, nået op over 1500 alene i år.

Fredag offentliggjorde International Organisation for Migration (IOM) nye tal, hvor organisationen vurderer, at 1475 flygtninge og migranter er druknet eller på anden måde omkommet på den farlige tur over havet.

Dertil kommer de mindst 45 omkomne, den italienske kystvagt har bjærget fredag.

Den italienske kystvagt sendte skibe til ulykkesstedet ud for Libyens kyst, efter den tidligere fredag havde modtaget et alarmopkald hvor det blev oplyst, at kæntringen havde sendt 350 mennesker i vandet.

Italiens flåde oplyser, at den har reddet 135 mennesker og fortsætter eftersøgningen efter andre.

Samtidig siger en talsmand for den italienske kystvagt til det tyske nyhedsbureau dpa, at omkring 1900 migranter og flygtninge er samlet op fra faldefærdige både på Middelhavet i løbet af fredagen.

Dermed er det samlede antal flygtninge og migranter, der er blevet reddet i løbet af denne uge, nået op på omkring 12.000 i alt, siger talsmanden.

Til sammenligning ankom der kun 1641 mennesker til de italienske kyster i løbet af sidste uge, viser tal fra Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

I alt koordinerede den italienske kystvagt ikke færre end 17 redningsoperationer i løbet af fredag. Såvel redningsfartøjer og italienske flådefartøjer som kommercielle skibe og både fra frivillige organisationer bidrog ved de mange redningsoperationer.

Antallet af migranter og flygtninge, der søger fra Nordafrika og mod Italien, ventes at stige i de kommende måneder, når vejret bliver varmere.

/ritzau/