Mange kroniske syge går glip af tilskud til medicin

Staten sparer hvert år 22 millioner kroner, fordi fire ud af 10 patienter med et stort medicinforbrug ikke søger om at få det såkaldte kronikertilskud, skriver Jyllands-Posten.

Det skyldes, at deres læge ikke har ansøgt sundhedsmyndighederne om tilskuddet, som patienter med et medicinforbrug, der har en værdi på mindst 17.468 kroner om året, kan få.

Sidste år fik næsten 54.000 danskere bevilget kronikertilskud, selv om antallet af berettigede danskere reelt var 86.000.

Det viser tal fra Sundhedsministeriet, som de hjemløses magasin Hus Forbi har søgt aktindsigt i og fortæller om i sin novemberudgave, der udkommer fredag.

Hos Danske Patienter, der er en paraplyorganisation for patientforeninger, mener man, at patienterne svigtes.

- Når 32.000 danskere, som har meget store medicinudgifter, ikke har ansøgt om at få bevilget kronikertilskud, må det skyldes et informationssvigt fra lægernes side.

- Forklaringen må være, at patienterne simpelthen ikke er klar over, at de kan få tilskud, for jeg tvivler på, at så mange syge mennesker frivilligt siger nej til at få det ekstra offentlige medicintilskud, siger formand Lars Engberg til Jyllands-Posten.

Kronikertilskuddet lægger i praksis et loft over patientens egne udgifter til medicin, og det betyder, at en person højst kan komme til at betale 3.775 kroner om året for tilskudsberettiget medicin.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) lover nu at tage sagen op med lægerne.

- Det er en belastning nok i sig selv at have en kronisk sygdom, og patienterne skal ikke være bekymrede for, om de har råd til deres medicin. Derfor er det vigtigt, at de kan få det medicintilskud, de har ret til, og det bør de praktiserende læger være opmærksomme på, siger han til avisen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip