Mansour sammenlignes med Dan Park i terrorsag

Både Adolf Hitler og Dan Park er tirsdag blevet bragt på bane i straffesagen mod en 54-årig islamist, der anklages for at udsprede propaganda for al-Qaeda.

Det er Sam Mansours forsvarer, der i en kort tale til nævninger og dommere i Retten på Frederiksberg fortæller, hvorfor de skal frifinde den tiltalte.

Det afgørende tema i sagen bliver hensynet til ytringsfriheden, lyder det fra advokat Thorkild Høyer.

Anklagen bygger på, at Mansour har spredt adskillige voldelige budskaber om jihad blandt andet på sin profil på Facebook. Han er tiltalt for at opfordre til terror.

Noget af det, der er formidlet på Facebook, er billeder af henrettelser. Der er også en opfordring til, at man skal tage sit maskingevær og dræbe jøder.

- Det er givet, at det kan virke fuldstændig uforståeligt, at det ligefrem kan virke bizart eller forskruet. Noget af det, man hører og ser, kan måske også give væmmelse, siger advokat Thorkild Høyer.

- Men det afgørende er, at Mansour ligesom den svenske kunstner Dan Park har benyttet sig af sin ytringsfrihed, siger han.

Forsvareren har også taget en dansk oversættelse af Adolf Hitlers "Min Kamp" med i retten.

Bogen løfter han over for nævningerne, da han siger, at Mansours formidling må være lovlig på linje med et dansk forlags udgivelse af Hitlers selvbiografi tilbage i 1960'erne.

Ifølge anklagemyndigheden har Sam Mansour ivrigt formidlet budskaber fra den radikale præst Abu Qatada, der i lang tid har haft base i England. Herunder tre bøger.

Abu Qatada blev for et par år siden deporteret til Jordan, hvor han dog for et par måneder siden blev frifundet for terror.

Den berygtede præst bør komme til Danmark for at afgive forklaring om sit forhold til Mansour, lyder kravet fra advokat Thorkild Høyer.

Men senioranklager Jakob Buch-Jepsen siger, at det ikke kan lade sig gøre. Abu Qatada står nemlig på en liste fra FN over personer, som har rejseforbud.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip