Maradona kritiserer Fifa for forskelsbehandling

Hele syv spillere fra Costa Ricas landshold måtte igennem en dopingkontrol efter fredagens overraskende 1-0-sejr over Italien ved VM i fodbold.

Blot to af de italienske stjerner blev testet.

Tallene bliver lørdag fremlagt af den italienske sportsavis La Gazetta dello Sport, hvor den argentinske fodboldlegende Diego Maradona får lov til at rase ud. Han mener, at der er tale om forskelsbehandling.

- Hvorfor teste syv spillere fra Costa Rica og ikke syv fra Italien? spørger Maradona.

Det internationale fodboldforbund, Fifa, har over for La Gazetta dello Sport forklaret, at man valgte at teste yderligere fem costaricanske spillere, da det ikke var muligt at teste dem før VM.

Den forklaring køber Diego Maradona dog ikke. Han mener, at nogen er sure over, at Costa Rica med sejren over Italien er videre til 1/8-finalerne fra "Dødens gruppe", der også tæller England og Uruguay.

- Det sker kun, fordi folk er sure over, at Costa Rica - og ikke de store hold - går videre, og sponsorerne vil ikke betale det, de har lovet.

- Det er et brud på reglerne. To spillere fra hvert hold skal gennem dopingkontrol. Jeg ved, hvad jeg taler om, for det er overgået mig.

- Men syv spillere? Jeg har aldrig set noget lignende, siger Maradona.

I sin aktive karriere blev Diego Maradona i 1994 sendt hjem fra VM i USA efter en dopingkontrol. Maradona blev taget med efedrin i kroppen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip