Marco Rubio melder sig som præsidentkandidat

Kampen for at blive Republikanernes kandidat til præsidentvalget i 2016 har fået endnu en deltager.

Den 43-årige Mario Rubio, der er senator fra Florida, har ifølge flere amerikanske medier meldt sit kandidatur som præsidentkandidat for Republikanerne.

Marco Rubio har været senator i Florida siden 2011 og er en af tre senatorer i USA, der har latinamerikansk baggrund. En af de to andre, Ted Cruz fra Texas, har allerede annonceret, at han stiller op for at blive republikansk præsidentkandidat.

Rubio er længe blevet regnet som en af de mulige præsidentkandidater fra Republikanerne, der skal forsøge at genvinde posten i Det Hvide Hus efter otte år med demokraten Barack Obama.

Den seneste nationale meningsmåling blandt republikanske kandidater fra Real Clear Politics viste, at 7,3 procent af de republikanere, der må vælge en præsidentkandidat, helst vil støtte Marco Rubio.

Florida-senatoren har cubansk rødder, og han har været en modstander af præsident Barack Obamas optøning af forholdet til Cuba. Han er desuden kendt som en af Tea Party-bevægelsens yndlinge.

I 2013 holdt Marco Rubio republikanernes svar på præsidentens tale om nationens tilstand.

Ifølge Reuters har Rubio på et telefonmøde med sine donorer fortalt dem, at han annoncerer sit kandidatur senere på aftenen. Han fortalte donorer, at han er "unikt kvalificeret" og "næste generations kandidat".

Senatoren har tidligere annonceret, at han mandag ville komme med en "stor offentliggørelse".

Med Rubios kandidatur slutter han sig til sine kolleger i senatet Ted Cruz fra Texas og Rand Paul fra Kentucky til feltet af kandidater.

Den tidligere guvernør fra Florida Jeb Bush, der beskrives som Marco Rubios politiske mentor, undersøger officielt mulighederne for at blive kandidat.

Ud over Bush og de tre officielle kandidater er der mindst 11 andre republikanske kandidater, der har taget skridt mod at starte en præsidentkampagne.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip