Marco Rubio sætter dato på kandidatur-udmelding

Den republikanske senator Marco Rubio fra Florida vil efter alt at dømme gå efter at blive USA's næste præsident. Mandag siger han, at der snart kommer en klar udmelding.

- 13. april vil jeg fortælle, hvad mit næste træk bliver i forhold til, om jeg går efter at blive præsident eller om jeg stiller op til Senatet, siger han i et interview med tv-stationen Fox News.

Besøger man hans hjemmeside marcorubio.com, er tonen mere direkte:

- En stor udmelding kommer snart! Vil du være til stede?

Mange analytikere har længe peget på 43-årige Rubio som en sandsynlig kandidat, og hvis han om to uger bekræfter, at han går efter at blive sit partis kandidat ved præsidentvalget i USA i 2016, vil han være den anden seriøse kandidat, der officielt stiller op til udskilningsløbet.

I sidste uge annoncerede den konservative Ted Cruz sit kandidatur. Dermed synes proppen taget af flasken for mulige republikanske kandidater, der også ventes at tælle blandt andre Rand Paul, Chris Christie og Jeb Bush.

Marco Rubio, der har cubanske rødder, blev valgt ind i Senatet i 2010. Han har i flere år været nævnt som en lysende stjerne på den republikanske himmel. Han er konservativ, men har i modsætning til andre republikanske senatorer været mere åben over for Obamas kontroversielle indvandringsreform.

Går han hele vejen og bliver Republikanernes kandidat, skal han med stor sandsynlighed kæmpe mod Hillary Clinton om at efterfølge præsident Barack Obama i Det Hvide Hus.

Hun er kæmpefavorit til at vinde Demokraternes nominering, selv om hun indtil videre end ikke har meldt ud, at hun går efter at blive den første kvindelige amerikanske præsident.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip