Marco Sørensen i Monaco: Det handler om sejren

Efter en skidt sæsonstart tænker den danske Formel 1-aspirant Marco Sørensen ikke længere på det samlede mesterskab i Formel Renault 3.5-klassen.

Nu gælder det om løbssejrene i klassen, der er en af de vigtigste rugekasser til Formel 1. Det siger Marco Sørensen forud for søndagens løb i Monaco, hvor han starter som treer.

- Selvfølgelig er det rart, hvis du kan score point hele tiden og blande dig i toppen, men efter min sæsonstart handler det primært om én ting nu: Jeg skal vinde nogle løb.

- Mesterskabet betyder ikke noget lige nu. Jeg skal vinde nogle løb. Det er det, jeg skal vise folk, at jeg kan, siger Marco Sørensen.

Danskeren, der er reservekører for Formel 1-teamet Lotus, skulle have indledt søndagens løb som nummer fire, men en placeringsstraf til spanske Carlos Sainz Jr., der fører mesterskabet, betød, at Marco Sørensen blev rykket en placering op.

Sidste år blev Marco Sørensen nummer to i Monaco, så han ved, at han kan levere et godt resultat i de berømte gader i Monte Carlo.

- Hidtil i sæsonen har bilen ikke fungeret som forventet, men det går meget godt i Monaco. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, men forhåbentlig kan vi tage farten med til de kommende løb, siger Marco Sørensen.

I modsætning til de andre løbsweekender i Formel Renault 3.5-klassen køres der i Monaco kun ét i stedet for normalt to løb.

Marco Sørensen har hårdt brug for point i Monaco. Efter en sløj sæsonstart er han placeret på en samlet 14.-plads med kun seks point efter to afdelinger, altså fire løb. Carlos Sainz Jr. topper med 62 point.

Søndagens løb fungerer som optakt til Formel 1-løbet senere på dagen. Her er Kevin Magnussen med for McLaren. Marco Sørensen skal i ilden søndag klokken 11.10.

Kevin Magnussen vandt sidste år mesterskabet i Formel Renault 3.5-serien. Triumfen var med til at bane vejen til Formel 1 og McLaren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip