Margrethe Vestager bliver EU-kommissær

Økonomi- og indenrigsminister og leder af De Radikale, Margrethe Vestager, bliver Danmarks nye EU-kommissær. Det oplyser statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Bruxelles.

Thorning siger på et pressemøde efter afslutningen af EU-topmødet, at udnævnelsen af Vestager efter hendes mening vil sikre, at Danmark får en tung kommissærpost. Men hun vil ikke på nuværende tidspunkt løfte sløret for, hvilken post hun sigter efter.

- Jeg kommer til at savne Margrethe, som jeg har arbejdet godt sammen med. Men det er altså det, vi må gøre nu, for at sikre, at Danmark får en tung post i den nye kommission.

- Det er en tung post, vi gerne vil have. Jeg kan ikke afsløre, hvad det er på nuværende tidspunkt. Men det er en post, som svarer til hendes erfaring og politiske kvalifikationer, siger statsministeren.

Hun oplyser, at den nødvendige regeringsrokade vil komme i løbet af den kommende uge.

Ifølge statsministeren må det være op til De Radikale selv at håndtere et formandsvalg. Men hun regner med, at den nye økonomi- og indenrigsminister vil være den nye radikale formand.

Thorning siger, at hun har været i dialog med den kommende kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, om posten og Vestager siden juni. Og at han allerede "glæder sig til, at hun kommer".

/ritzau/

 

Dagens Gossip