Marie Key: Det har været et surrealistisk år

Det har for alvor været et år, der har stået i sangerinden Marie Keys tegn, og det blev markeret, da der lørdag aften blev uddelt Danish Music Awards i Forum i København.

Seks priser blev det til for sangerinden, der var meget rørt over at være aftenens helt store topscorer.

- Det er totalt overvældende og overraskende, men det passer på en eller anden måde på det her år, hvor der har været så mange surrealistiske oplevelser, og nu er det vist også kommet langt nok ud, siger hun og smiler.

Det er den danske pladebranche selv, der uddeler priserne, og det gør det ekstra stort for sangerinden, der blandt andet vandt priser for årets hit, årets album, og som kan kalde sig årets kvindelige kunstner.

- Det betyder rigtig meget, for det er folk, der arbejder med musik, der har bestemt priserne, så på den måde er det et klap på skulderen fra inderkredsen, siger Marie Key, der i 2012 udkom med det roste album "De Her Dage".

Selvom hun er glad for sine mange priser, så er det ikke de tunge statuetter, der betyder mest.

- Jeg tror ikke, man på den måde kan bruge priser til noget, men det er en anerkendelse, og det er en glæde, og det er jo også stort, siger hun.

Danish Music Awards holder efter showet en efterfest for de nominerede kunstnere, og her vil Marie Key skåle for priserne.

- Det skal fejres sammen med mit band, som er en stor del af alt det, der er sket. Og det er fedt at kunne fejre det med nogen, der er tæt på, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip