Mark Cavendish er ude af Tour de France

Den britiske sprinter Mark Cavendish er ude af årets Tour de France. Det bekræfter hans hold, Omega Pharma - Quick Step, på Twitter.

- Mark Cavendish stiller ikke til start på anden etape. Mere information vil følge, lyder den kortfattede besked fra Omega Pharma - Quick Step.

Supersprinteren styrtede i en dramatisk massespurt på første etape, da briten kom i infight med australieren Simon Gerrans, der også røg en tur i asfalten. Efterfølgende påtog den britiske sprinter selv skylden for styrtet.

- Jeg er helt nede over styrtet. Det var min fejl. Jeg vil personligt undskylde over for Simon Gerrans lige så snart, jeg får muligheden for det. Jeg forsøgte at finde et hul, der ikke rigtigt var der.

- Jeg ville vinde i dag, jeg følte mig stærk og i en god position til at spurte takket være et fantastisk arbejde fra mit hold. Undskyld til alle fans, som var dukket op for at støtte os. Støtten var fantastisk, sagde Cavendish til sit holds hjemmeside lørdag.

Efter styrtet var Cavendish en tur på hospitalet, og her konstaterede lægerne, at der ikke var brud på kravebenet, og Omega Pharma - Quick Step ville derfor vente til søndag med at tage den endelige beslutning om, hvorvidt Mark Cavendish var frisk nok til at starte på løbets 2. etape.

Smerterne var dog tilsyneladende for store, og Tour de France har nu mistet en af sine helt store profiler og kandidat til den grønne pointtrøje.

Søndag triller tour-feltet ud på 200 kilometer fra York til Sheffield.

/ritzau/

 

Dagens Gossip