Masser af ubesvarede spørgsmål i canadisk skuddrama

- Mor, jeg har det godt. Jeg gemmer mig.

Med disse ord på Twitter prøver det 34-årige canadiske parlamentsmedlem Michelle Rempel onsdag at berolige sin mor, da en ukendt gerningsmand affyrer skud i parlamentet i Ottawa.

- Der er affyret mindst 30 skud under mødet. Vi er i sikkerhed, men det er ikke overstået endnu, lyder det fra hendes kollega Tony Clement ligeledes på det sociale medie.

Forinden er en soldat blevet ramt af skud ved det nationale krigsmonument i parken over for parlamentet. Soldaten modtager førstehjælp af folk på stedet og dør tre timer senere af sine sår, som den samme gerningsmand menes at have forårsaget. Eller var der flere?

Det er der flere timer efter skuddramaet fortsat ingen svar på. Selv på en pressekonference, som politiet har hasteindkaldt til, vil ordensmagten ikke gå i detaljer om sagen, der foreløbig har kostet to mennesker livet, da også den formodede gerningsmand siden er dræbt.

Men mistanken retter sig mod islamister. Canada vedtog 7. oktober at slutte sig til en international koalition, der udfører luftangreb på Islamisk Stat i Syrien og Irak, og så sent som mandag kørte en formodet islamist ind i to canadiske soldater, hvoraf en døde.

- Vi ved, at der er mange spørgsmål, og vi vil besvare dem. Men det kan vi ikke endnu på grund af den igangværende efterforskning, lyder det fra politiet.

En islamisk konvertit blev skudt af politiet efter en biljagt efter mandagens angreb. Og onsdagens gerningsmand, som angiveligt kommer fra Quebec, skal ligeledes være en islamisk konvertit, siger unavngivne kilder tæt på efterforskningen til nyhedsbureauet Reuters.

Politiet vil dog hverken be- eller afkræfte oplysningerne, ligesom man heller ikke vil bekræfte, hvorvidt der kan have været tale om endnu en gerningsmand, som, det tidligere har forlydt, er på flugt.

Imens vrimler det onsdag med bevæbnede politifolk i det totalt afspærrede regeringskvarter, som normalt snarere minder om en hyggelig park end en fæstning a la det topsikrede Capitol Hill i Washington.

Parlamentet minder i byggestilen om Underhuset i London, men plejer at være langt nemmere at komme ind i end det britiske parlament. Hver dag bliver tusinder af turister fotograferet sammen med vagterne foran parlamentet i Ottawa eller får en guidet tur i bygningen.

/ritzau/dpa

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip