Massiv vinterhjælp nødvendig i Syrien

 

Borgerkrigen og den ustabile sikkerhedssituation i Syrien gør hjælpearbejdet vanskeligt, men det er lykkedes at uddele vinterhjælp til fordrevne i både Damaskus, Deraa og Homs.

- Hjælpebehovet er enormt i Syrien med mere end 1 million internt fordrevne, der mangler de mest basale ting. Vi har leveret nødhjælp i form af bl.a. madrasser, tæpper, køkkenredskaber og hygiejne kits til 60.000 mennesker. Vi regner med at nå yderligere 120.000 med nødhjælp, så de kan klare sig gennem vinteren, siger Charlotte Kjørup, der leder Dansk Flygtningehjælps operationer i Syrien.

Genopbygningen af offentlige bygninger er en anden væsentlig del af hjælpearbejdet i Syrien.

- Vinteren nærmer sig, og vi arbejder på at gøre skoler og offentlige bygninger klar til at kunne huse fordrevne familier, så de kan få tag over hovedet. Det er afgørende at få så mange som muligt i læ for kulden før vinteren for alvor sætter ind, siger Charlotte Kjørup.

Dansk Flygtningehjælp har arbejdet i Syrien siden 2007 og har i dag en markant operationel tilstedeværelse i landet med egne kontorer i Deraa, Homs og Damaskus og yderligere seks rådgivningscentre i hovedstaden. Arbejdet i Syrien bliver koordineret tæt med Syrisk Arabisk Røde Halvmåne.

- Vi arbejder gennem donormidler fra bl.a. Danida, EU og FN, men vi ved allerede nu, at der bliver brug for massiv nødhjælp vinteren igennem og i lang tid fremover, siger Charlotte Kjørup.

Dansk Flygtningehjælps landsindsamling 11. november skal bl.a. sikre midler til det fortsatte hjælpearbejde i Syrien og i nærområdet hvor FN forudser op mod 750.000 syriske flygtninge.

 

 

Dagens Gossip