Matchfixing: Danske topspillere tilbudt penge i Asien

De danske badmintonspillere Hans-Kristian Vittinghus og Kim Astrup Sørensen blev i juni tilbudt penge for at tabe i forbindelse med Japan Open.

Det fortæller de to topspillere til DR-programmet 21Søndags hjemmeside. Begge takkede nej og har indberettet sagerne til det internationale badmintonforbund (BWF).

- Det er imod alt, hvad jeg står for som badmintonspiller. Jeg var aldrig i tvivl om, at forbundet skulle have besked med det samme, og jeg i dag glad for, at vi fik meldt ham, siger Hans-Kristian Vittinghus, der er nummer ni på verdensranglisten i single.

Doublespilleren Kim Astrup Sørensen blev kontaktet via Facebook af den samme matchfixer, som havde forhørt sig hos Vittinghus. Astrup Sørensen blev tilbudt mellem 2500 og 3000 euro.

Præsidenten for BWF, Poul-Erik Høyer, fortæller, at den aktuelle sag er den største, han har oplevet.

- Da der er en politiundersøgelse i gang i Malaysia, har jeg ikke lyst til at kommentere på den konkrete sag.

- Men denne sag er den største, vi har haft i min tid som præsident, og den største sag jeg kan huske, mens jeg har været i badminton, og vi ser med meget stor alvor på sagen, siger Høyer til 21Søndags hjemmeside.

Matchfixeren fortalte, at de danske spillere også kunne få lov at spille penge på kampene for på den måde at tjene flere penge.

Samtidig fortalte han, at han havde fixet kampe på allerøverste niveau. Til VM for hold.

For da Kim Astrup spurgte ind til, hvordan matchfixing foregik, og hvilke turneringer det tidligere havde fundet sted i, kunne matchfixeren fra Malaysia fortælle, at der i både Singapore Open og Thomas Cup, to af de største turneringer i sporten, havde været fixede kampe.

Thomas Cup er VM for hold, hvor de bedste mandlige spillere dyster om at være verdens bedste på herresiden. Singapore Open er en såkaldt Super Series-turnering, hvor de bedste spillere i verden deltager.

DR-programmet har været i kontrakt med den formodede matchfixer fra Malaysia, og han benægter ethvert kendskab til sagen.

/ritzau/