Matchfixing: Hvidovres modstandere er overrasket

Vejle Boldklub og FC Hjørring - nu Vendsyssel FF - er ufrivilligt blevet viklet ind i en sag om matchfixing. De to klubber spillede ifølge Berlingske i 2010 to 1. divisionskampe mod Hvidovre IF, der ifølge politiets sigtelser har været orkestreret af seks spillere fra Hvidovre.

Begge kampe endte med nederlag til Hvidovre, men hverken hos Vejle Boldklub eller FC Hjørring vakte kampresultaterne mistanke dengang.

Vejle Boldklub spillede mod Hvidovre i november 2010. En kamp, som Vejle vandt 5-0, hvor det ifølge sigtelsen var aftalt, at Hvidovre skulle tabe med minimum fire mål.

- Jeg er meget overrasket, at det her er sket, for jeg er opdraget til, at man altid spiller for at vinde. Det her er noget skrammel, siger Per Olesen, der er administrerende direktør i Vejle Boldklub, til Ritzau.

- Vi forholder os meget passive, da vi kun har været involveret indirekte i sagen, men vi vender det lige med vores spillere for at understrege, at matchfixing er fuldstændigt uacceptabelt.

Per Olesen var ikke ansat i klubben, da Vejle Boldklub slog Hvidovre 5-0, så han kan ikke kommentere, om der var noget mistænkeligt ved kampens udfald.

I oktober 2010 spillede FC Hjørring mod Hvidovre. Ved pausen var stillingen 2-2, men i anden halveg gik Hvidovre i stå, og kampen endte 4-2 til FC Hjørring.

Ifølge politiet var det på forhånd aftalt, at Hvidovre skulle indkassere minimum fire mål. I Nordjylland er man også meget overrasket over sagen.

- Jeg troede ikke, at den slags foregik i dansk fodbold. Det er totalt ødelæggende, hvis ikke man kan stole på, at aktørerne på banen gør deres yderste for at vinde kampen, siger Jacob Krüger, der er sportschef i Vendsyssel FF, det daværende FC Hjørring.

- Vi tænkte ikke, at der var noget mistænkeligt ved kampen, og det har vi heller ikke gjort siden, siger Jacob Krüger, der var assistenttræner i Vendsyssel FF, da Hvidovre blev slået 4-2.

I alt seks mand er blevet sigtet. Fire af dem nægter sig skyldig, én tilstår og én har ifølge tiltaltes forsvarer ingen kommentar, skriver Berlingske.

Sagen er berammet i Københavns byret til den 19. december.

/ritzau/