Matchfixing-sag: Hovedvidne trækker tilståelse tilbage

En 27-årig mand, som erkendte matchfixing af to fodboldkampe i 1. division tilbage i 2010, trækker sin tilståelse tilbage. Politiet har angiveligt presset ham, og han nægter sig skyldig, skriver Berlingske.

Han siger til avisen, at han ikke kan genkende de tre forhold, som anklagemyndigheden lægger frem.

Den 27-årige kan ikke genkende beløbene, der skulle være blevet spillet for, og han kan heller ikke genkende personerne, der skal være en del af sagen.

Ifølge den sigtede har der ikke været en drøftelse af, hvad hans straf kunne blive, hvis han ville erkende. Han siger, at det er naivt, at han ikke spurgte ind til, hvad han skulle tilstå.

Spørgsmål: Vidste du, at matchfixing ville være en del af det, du skulle tilstå?

- Jeg kan ikke huske, hvad vi drøftede på det tidspunkt. Jeg fremlagde nogle mistanker, og det er blevet til nogle firkantede sandheder, som jeg ikke kan genkende, siger han.

Spørgsmål: Har du løjet over for politiet?

- Muligvis. Om det er direkte løgn, eller om vi sammen har overdrevet noget, det kan jeg ikke huske. Jeg har set afhøringsrapporter og skrevet under på dem. Men jeg kan ikke huske konkret, hvad jeg har sagt i dem.

- Det var min opfattelse, at jeg gav dem noget baggrundsinformation, som de ville bruge tid på rent faktisk at efterforske. De sagde, at jeg kunne blive sigtet for det, men de sagde ikke, at der skulle bygges en sag op om det alene, siger han.

Den 27-årige mand er sammen med fem andre mænd sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed ved sammen at spille penge på kampe, som fire fodboldspillere fra Hvidovre IF blandt de sigtede havde indflydelse på.

Advokaturchef Per Justesen fra Københavns Politi kan til gengæld ikke genkende billedet af, at politiet skulle have presset manden til at tilstå.

- Jeg har ikke hørt fra hans advokat, men jeg har ikke stødt på noget i sagen som peger i retning af, at politiet har presset ham, siger Per Justesen til Ritzau.

- Hvis han trækker tilståelsen tilbage, så vil sagen blive vurderet, om den kan holde uden hans tilståelse, og hvis den kan det, så vil der blive rejst tiltale, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip