Maze er færdig ved EM trods sejr over polak

01/10/2015 13:04

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Michael Maze forsøgte torsdag formiddag at kvalificere sig til hovedturneringen ved EM i bordtennis i russiske Ekaterinburg.

Men det lykkedes ikke trods en sejr på 3-1 i sæt i den sidste gruppekamp over polske Patryk Zatowska.

På grund af lørdagens nederlag til italieneren Marco Rech Daldosso skulle Maze vinde i tre sæt over polakken for at være helt sikker.

En sejr i fire sæt kunne også bruges, men så skulle der tælles vundne bolde, da tre gruppedeltagere stod helt lige med fire point hver.

Allerede i første sæt vandt Zatowska med 11-8, og så handlede det om at vinde med så mange bolde som overhovedet muligt for Maze.

Men den mission gik heller ikke særligt godt, da Zatowska hang godt på i de tre resterende sæt, som Maze vandt så knebent som 11-9, 13-11, 11-9.

- Jeg tror desværre, at jeg er færdig, kunne man høre Maze sige lige efter kampen. Og det fik han ret i.

Til gengæld gik Jonathan Groth videre til hovedturneringen ved EM efter sejr i en decideret puljefinale mod den russiske hjemmebanefavorit Viacheslav Burov.

Groth vandt 11-8, 12-10, 11-9 over russeren og gik videre med seks point efter tre kampe.

Mikkel Hindersson forsøgte også at nå frem til hovedturneringen, og han var tæt på, men røg ligesom Maze også ud efter to sejre og et enkelt nederlag.

Endelig er også Kasper Sternberg og Claus Nielsen færdige i singleturneringen - begge efter to nederlag i tre kampe.

Dermed er Groth den eneste dansker, som er med ved hovedturneringen. Ved VM i Kina tidligere i år nåede Groth overraskende frem til 1/8-finalen.

/ritzau/