McCartney beder Putin om at løslade Mie

Sir Paul McCartney har tyet til utraditionelle metoder for at få Ruslands præsident i tale vedrørende de 30 Greenpeace-aktivister og to journalister, som siden september har været tilbageholdt i Rusland.

Det tidligere Beatles-medlem har sat sig ved tasterne og forfattet et brev med masser af Beatles-undertoner til den russiske bjørn, Putin.

Det skriver BBC.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det er McCartneys håb, at Putin løslader de 30 mennesker, herunder danske Mie Roer Jensen, som var en del af en Greenpeace demonstration mod olieboringer i Rusland for otte uger siden, inden jul.

"Millioner af mennesker i snesevis af lande vil være enormt taknemmelige, hvis du greb ind for at gøre en ende på denne sag", skriver McCartney.

I brevet referer McCartney til sin egen sang "Back in the USSR", som blev skrevet om det tidligere Soviet i 1968.

McCartney citerer også en linje fra sangen: "Nøj, det er godt at være hjemme igen" og i forlængelse heraf spørger han Putin: "Kunne du ikke gøre dette til virkelighed for Greenpeace-fangerne?

LÆS OGSÅ: Rusland flytter fængslede Greenpeace-aktivister

Brevet i dets fulde længde er tilgængeligt på McCartneys officielle hjemmeside.

Paul McCartney har tidligere haft kontakt med Putin i 2003, hvor Putin gav McCartney en privat rundtur i Keml efter en koncert.

Danske Mie Roer Jensen er blandt de 28 aktivister, der blev anholdt den 18. september.

Det er ikke første gang, McCartney stikker næsen i russiske anliggende - også i forbindelse med debatten om Pussy Riot var han på banen.
  

 

Dagens Gossip