McIlroy håber på trøst og selvtillid i Sydkorea

2013 har ikke været favoritåret for den nordirske golfspiller Rory McIlroy.

Verdens tidligere nummer et har i løbet af de første 10 måneder ikke vundet en eneste turnering, han glippede kvalifikationen til British Open, udvandrede fra en turnering og smadrede en golfkølle i frustration.

Derfor håber McIlroy, at den forestående turnering i Sydkorea, Korea Open, kan opmuntre ham og sende noget selvtillid tilbage i hans spil.

- Jeg er bare glad for at være tilbage på golfbanen og gøre det, jeg er bedst til. Det er et godt sted for mig at finde lidt trøst, siger McIlroy ifølge nyhedsbureauet AFP.

Turneringen i Seoul har også tidligere kastet flotte placeringer af sig til McIlroy. I 2009 sluttede han på en delt tredjeplads, mens han i 2011 endte som nummer to i det samlede regnskab. I år er nordireren på papiret den stærkeste spiller.

- Jeg har spillet god golf her før, men jeg har aldrig spillet godt nok til at vinde. Forhåbentlig bliver tredje gang lykkens gang for mig, siger han.

I løbet af året er McIlroy raslet ned ad verdensranglisten og har kun formået at spille sig i top-10 en enkelt gang.

Flere medier har spekuleret i, om de manglende titler og dårligere præstationer på banen har noget at gøre med privatlivet.

Ud over at have en retssag mod sit tidligere managementfirma hængende over hovedet, har forholdet til den danske tennisspiller, Caroline Wozniacki, nemlig også været en tur i mediemøllen.

Det afviste McIlroy dog blankt at tale om, da journalister spurgte ind til rygterne om, at de to sportsstjerner er gået fra hinanden.

- Mit privatliv er privat, og sådan vil jeg gerne beholde det, lød det fra McIlroy.

Turneringen i Sydkorea går i gang torsdag. Herefter venter flere potentielt lukrative asiatiske turneringer for den 24-årige golfspiller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip