McLaren-boss indrømmer: Magnussen skulle have ventet

Skrevet af admin

|

23/11/2013

Dagens topnyheder

Kevin Magnussen er et unikt talent, og derfor har han fået et sæde i McLaren-bilen i 2014. Men Magnussen var kun plan B hos det britiske team, som hellere havde set ham vente et år eller to.

Det afslører McLaren-bossen Martin Whitmarsh i et interview med Formel 1's hjemmeside formula1.com.

- Jeg havde endda en aftale og givet håndslag med en leder på et andet hold. En klar aftale, men han bakkede ud af den.

- Selv efter 25 år i sporten har jeg svært ved at have med den slags at gøre. Jeg ved, at jeg ikke bør være det, men jeg er stadig håbløst naiv, siger Martin Whitmarsh.

Kevin Magnussen har imponeret stort både under rigtige test i Formel 1-biler og i simulatoren, og McLaren-bossen mener, at danskeren er et unikt talent som i sidste ende ikke måtte ignoreres.

Men han havde hellere ladet ham udvikle sig lidt langsommere, end der bliver lejlighed til hos McLaren.

- Mit førstevalg for Kevin var, at få ham ind på et andet hold i et år eller to, og derefter bringe ham ind i McLaren. Og hvis dét ikke lod sig gøre, måtte han køre hos os.

Kevin Magnussen tager pladsen hos McLaren ved siden af Jenson Button fra mexicaneren Sergio Perez. Sidstnævnte har beklaget sig over, at hans fyring kom sent, men Whitmarsh slår fast, at selv om Perez fortjener en plads i Formel 1, var han advaret.

- Jeg havde sagt til ham, at han ikke skulle frygte konkurrence fra kørere, som allerede var i Formel 1, men kun fra de unge kørere i McLarens eget system. Jeg fortalte ham også, da jeg skulle tale med Magnussens lejr. Men han tog det måske ikke alvorligt nok.

Martin Whitmarsh beklager sig over, at Formel 1 kommer til at mangle talenter som Kevin Magnussen, fordi mange kørere nu selv skal bringe penge med til et hold.

Sæsonens sidste Formel 1 grand prix bliver kørt søndag i Brasilien.

/ritzau/