McLaren degraderer Kevin Magnussen til reservekører

Skrevet af admin

|

11/12/2014

Dagens topnyheder

Fernando Alonso og Jenson Button skal køre Formel 1 for McLaren næste år. Kevin Magnussen mister sit sæde og skal i stedet være testkører og reserve.

Det meddeler McLaren på teamets hjemmeside.

Det britiske team holder torsdag ved middagstid pressemøde i Woking uden for London. Her er både Fernando Alonso, Jenson Button og Kevin Magnussen til stede.

Dermed kommer der efter flere måneders uvished omsider afklaring for den 22-årige dansker, men nyheden er ikke rar: McLaren har valgt at droppe ham efter kun én sæson i motorsportens ypperste klasse.

Magnussen må altså i den kommende sæson se Jenson Button og Fernando Alonso køre i McLarens to biler.

2009-verdensmesteren Jenson Button, der var Magnussens teamkammerat i 2014, vandt dermed den interne kamp om at beholde et sæde hos McLaren.

Den dobbelte verdensmester Alonsos plads hos McLaren har længe været en offentlig hemmelighed.

På banen blev Magnussen sat på plads af Button i 2014. 34-årige Button blev samlet nummer otte i VM-stillingen med 126 point. Magnussen scorede 55 point og blev samlet nummer 11.

Siden 2009 har Magnussen været en del af McLaren-familien. I første omgang blev han en del af teamets såkaldte Young Driver Programme, og efter at have været reserve i 2013 blev han forfremmet til et fast sæde i 2014.

Magnussen fik en forrygende debut i Formel 1, da han sensationelt blev nummer to i det australske grand prix i Melbourne.

Det skulle vise sig at blive en af få opture for Magnussen i en vanskelig debutsæson, hvor McLaren-bilen slet ikke kunne blande sig med feltets bedste.

Især sæsonens sidste to løb bød på nedture for Magnussen, mens Button leverede flotte resultater.

/ritzau/