Med et snuptag sparede Niels 3000 kroner: Så let kan du gøre det samme

13/02/2024 10:44

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med et snuptag sparede Niels 3000 kroner, og du kan let gøre det samme.

Mest læste i dag

Det er ingens næse gået forbi, at et hav af danskere kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

Derfor falder det på et tørt sted, når der indimellem dukker et par smarte tricks op, der kan give dig flere penge mellem hænderne.

Og denne historie er ingen undtagelse.

Niels Philip Kjeldsen, redaktionschef for Penge hos B.T., viser at en smule kynisme kan være nøglen til betydelige besparelser.

Han deler sin personlige erfaring med at navigere i forbrugerjunglen, hvor han ved at tage en kold og kalkuleret tilgang formåede at spare en imponerende sum penge, uden at gå på kompromis med produktkvaliteten.

En ofte overset mulighed for at skære ned på udgifterne findes inden for forsikringsverdenen.

Dette er en fortælling om, hvordan en dansk familie med to voksne, tre børn og en bil formåede at navigere i forsikringsjunglen og spare tusindvis af kroner årligt ved at skifte forsikringsselskab.

Familien, der årligt brugte over 20.000 kroner på diverse forsikringer, besluttede at tage fat på en omhyggelig sammenligningsproces. De tog initiativ til at kontakte tre forskellige forsikringsselskaber for at få tilbud på en række forsikringer, herunder bil-, person-, børne-, rejse-, hus- og indboforsikring. Processen krævede tid og tålmodighed, med tre samtaler der hver spændte fra 35 til 50 minutter, men indsatsen viste sig at være det værd.

Ved at være grundige og ikke mindst spille selskaberne ud mod hinanden, opnåede familien konkurrenceprægede tilbud. De lod forsikringsselskaberne vide, at de var i gang med at indhente flere tilbud, hvilket skærpede selskabernes motivation for at levere deres bedste priser. Tilbuddene varierede mærkbart:

  • Det dyreste lå på 23.642 kroner årligt

  • Det billigste tilbud var 20.251 kroner årligt

Forskellen mellem det dyreste og billigste tilbud beløb sig til 3.391 kroner – en betydelig årlig besparelse, som kunne gå til familiebudgettets andre nødvendigheder eller fornøjelser.

Denne historie understreger vigtigheden af at udfordre status quo og ikke bare acceptere de forsikringspriser, man bliver præsenteret for. Ved at indhente flere tilbud og sammenligne dem nøje kan der være store besparelser at hente. Dette eksempel tjener som en opfordring til alle forsikringstagere om at revurdere deres forsikringsdækninger og -udgifter. Det viser, at med lidt indsats og forhandling, kan der åbnes op for et væsentligt sparepotentiale i husholdningsbudgettet.