Medicinsk mysterium: 24-årig kvinde opdager, at hun har levet uden stor hjernedel

Den 24-årige kinesiske kvinde opsøgte lægehjælp, da hun gennem en måned havde lidt af voldsom kvalme og opkast. Her sagde hun i en sidebemærkning, at hun hele livet havde lidt af svimmelhed og haft problemer med at gå lige.

Læs også: 12-årig uden hjerne sover stille ind

Herefter opdagede lægerne, at hun helt manglede den del af hjernen, der kaldes lillehjernen, som ellers optager 10 procent af hjernens plads og indeholder 50 procent af hjernens neuroner.

Det skriver kvindens læger i lægetidskriftet Brain ifølge The Blaze.

Kvinden kunne fortælle, at hun først lærte at gå senere end andre børn, og at hun først kunne tale ordentligt som seks-årig. Men i hendes barndom mente man blot, at hun var mentalt udviklingshæmmet i mild grad og havde nogle motoriske problemer.

Læs også: Denne mands hoved sidder omvendt - men han klarer sig bedre end de fleste

Det er ekstremt sjældent, at mennesker lever helt uden en lillehjerne - og endnu mere sjældent, at man har mulighed for at studere dem, mens de er i live. Ofte opdager man det nemlig først under en obduktion.

Lægerne ved ikke, hvorfor kvinden mangler lillehjernen, men de mener, at andre dele af hjernen har overtaget dens funktion. Hun har trods sit handikap været i stand til at få børn.

 

Dagens Gossip