Medie: al-Qaeda opfordrer til vestlige kidnapninger

Gidsler fra vestlige lande er vigtige, hvis militante islamister skal løslades fra deres fangenskab.

Det mener al-Qaedas øverste leder, Ayman al-Zawahiri, angiveligt, efter at en amerikansk overvågningsside har opsnappet et interview med lederen.

De vestlige gidsler skal fungere som menneskelig valuta for at befri de jihadister, der sidder fanget, siger lederen i interviewet, da han bliver spurgt om, hvad muslimer skal gøre for at få militante fanger på fri fod igen.

- Jeg råder dem til at fange vesterlændinge, særligt amerikanere, så meget, de overhovedet kan for at kunne bytte dem med de, der sidder til fange, siger al-Zawahiri.

Interviewet er angiveligt givet til al-Qaedas eget medie, As-Sahab. Herefter er det ifølge det amerikanske medie Site monotoring service, der overvåger terrorisme-trusler, blevet lagt på det sociale medie Twitter af en jihadist.

Efter Osama bin Ladens død i 2011 steg Ayman al-Zawahiri i graderne. Han anses nu for at være terrororganisationens leder.

Al-Zawahiri har tidligere opfordret rivaliserende jihadist-grupper i Syrien til at slå sig sammen og skabe en enhed i borgerkrigen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip