Medie: Bortførte skolepiger er delt op i fire grupper

Et gennembrud er muligvis undervejs i eftersøgningen af de nigerianske skolepiger, som er bortført af terrorgruppen Boko Haram. Efterretningskilder siger til det britiske Sky News, at det er lykkedes at indkredse nogenlunde, hvor en del af pigerne befinder sig.

USA og Storbritannien har sendt efterretningseksperter til Nigeria for at bistå i arbejdet med at opspore pigerne, der blev bortført af en gruppe militante 14. april.

Avanceret lytteudstyr bliver brugt til at skanne Sambisa-skoven, hvor pigerne menes at være skjult, mener Skys News at vide. Og nu er det altså lykkedes at lokalisere nogle af pigerne, lyder det.

Ifølge efterretningskilderne er de langt over 200 piger muligvis blevet delt op i fire grupper for at gøre det vanskeligere at finde dem.

Er oplysningen korrekt, vil det også gøre det mere risikabelt at forsøge at befri pigerne ved en militæraktion, fordi der så sandsynligvis skal slås til flere forskellige steder på samme tid, siger Sky News' korrespondent i Nigeria.

Det er blevet påstået, at nigerianske sikkerhedsstyrker undlod at reagere på advarsler om massebortførelsen fra en kostskole i byen Chibok i den nordlige del af landet.

Amnesty International siger, at flere troværdige kilder har fortalt organisationen, at militæret var informeret om Boko Harams væbnede aktion næsten fire timer før, den fandt sted.

Militæret kunne dog ikke samle de nødvendige tropper til at forhindre angrebet "på grund af få ressourcer og en frygt for at kæmpe mod ofte bedre-bevæbnede islamister".

Forsvarstalsmand Chris Olukolade afviser dog Amnestys beskyldning og kalder det for "påstande, der som sædvanligt er ubegrundet".

Lederen af Boko Haram, Abubakar Shekau, har truet med at sælge pigerne "på markedet". Der har tidligere være meldinger om, at en del af pigerne, der er mellem 12 og 17 år, skulle være bragt over grænserne til Tchad og Cameroun og solgt til militante islamister.

/ritzau/

 

Dagens Gossip