Medie: Danske Endomondo er solgt til udlandet

Skrevet af admin

04/02/2015

Dagens topnyheder

Endomondo ser efter flere ugers rygter om et salg ud til at være overtaget af et udenlandsk firma.

Den danske it-virksomhed, der har udviklet en app til mobiltelefoner, som kan registrere brugerens motionsaktiviteter, er ifølge Finans blevet solgt.

Salget bliver dog først bekendtgjort mellem klokken 22 og 23, hvilket ifølge nyhedssitet indikerer, at der er tale om et amerikansk firma, formentlig på vestkysten.

Dagbladet Børsen erfarer, at det drejer sig om sportstøjsproducenten Under Armour, og at prisen på selskabet ligger på mere end en halv milliard kroner.

Endomondo-appen har i løbet af syv år fået mere end 24 millioner brugere, og selv om indtjeningen i virksomheden fortsat er meget lav, så kan de mange brugere sikre ejerne en stor gevinst ved salget.

- Man køber jo ikke selskabet på de nuværende resultater, men på en kraftig formodning om at indtjeningen vil eksplodere over tid, fordi brugerdatabasen allerede er så stor, siger Morten Imsgard, der er it-analytiker ved Sydbank.

De første tegn på en overtagelse var, da bestyrelsen med it-manden Preben Damgaard i spidsen trådte af, samtidig med at der blev foretaget en kapitalforhøjelse.

Endomondo blev stiftet i 2007 af tre iværksættere, herunder den nuværende direktør, Mette Lykke Kjeldsen.

Hun har indtil videre ikke noget at føje til rygterne.

- Jeg har slet ingen kommentarer til, hvem det kan være. Vi har en aftale i morgen tidlig, og det glæder jeg mig meget til, siger hun til Børsen.

/ritzau/