Medie: Danskere skal ikke stemme om bankunion

Danskerne skal ikke til folkeafstemning om bankunion, fordi Danmark ikke afgiver ubestemt suverænitet. Det vurderer Justitsministeriet i regeringens rapport, skriver DR.

Regeringens rapport viser, at Danmark ifølge Justitsministeriet ikke afgiver suverænitet i ubestemt omfang efter grundlovens paragraf 20, hvis danske politikere vil lade Danmark deltage i den europæiske bankunion.

Det erfarer DR Nyheder.

Regeringen ventes at offentliggøre rapporten torsdag formiddag. Det er ikke klart, om regeringen anbefaler dansk deltagelse i bankunionen.

Ifølge DR Nyheder mener regeringen, at det er i Danmarks interesse at være med, men man vil ikke melde noget officielt.

Flere temaer skal afklares, før regeringen tager stilling. Regeringen vil være sikker på, at der i bankunionen tages hensyn til Danmarks særlige system med realkreditinstitutter.

Hvis et flertal i Folketinget, støtter dansk deltagelse i EU's bankunion, er vi med i en union med to dele:

Et fælles overnationalt banktilsyn i Den Europæiske Centralbank sikrer, at bankerne er sunde, og fælles regler afgør, hvordan man afvikler syge banker.

Regeringen offentliggør klokken 11 sin analyse med en anbefaling af et ja.

Det erfarer Jyllands-Posten fra en centralt placeret kilde i regeringen.

Justitsministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet har vurderet de juridiske og økonomiske aspekter af dansk tilslutning. Justitsministeriets "kronjurister" vurderer i EU-sager altid, om vi afgiver suverænitet ved grundloven.

I foråret viste det sig, at økonomiminister Morten Østergaard (R) er fortaler for et ja til bankunionen. Flere partier har bedt regeringen fremlægge embedsmændenes rapport.

Traditionelt kræver Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance folkeafstemning i EU-sager.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip