Medie: Embedsmænd klager over Mette Frederiksens tone

Stemningen er efter alt at dømme helt i bund i det kriseramte justitsministerium, hvor Mette Frederiksen (S) har sat sig for at rydde op.

Ud over degraderingen af departementschef Anne Kristine Axelsson har også embedsværket fået at mærke, at en ny chef har taget over som politisk chef, skriver Politiken.

Ifølge avisens oplysninger udløste det torsdag et krisemøde, hvor omkring 80-100 embedsmænd mødtes med en repræsentant fra fagforeningen Djøf.

På mødet berettede flere af embedsmændene om et tilspidset og hårdt arbejdsklima i relationen til ministeren.

Ifølge Politikens oplysninger har der, siden Mette Frederiksen overtog ministerposten for fire uger siden, været flere episoder, hvor embedsmænd har følt sig angrebet af ministeren.

Flere kilder i Justitsministeriet fortæller om situationer, hvor Mette Frederiksen har "overfuset" embedsmænd – også i andre kollegers påhør.

De beretter desuden om et rystet embedsapparat, hvor selv erfarne ansatte "aldrig har oplevet noget lignende".

Mette Frederiksen ser ikke umiddelbart ud til at synes, at noget skulle være galt.

- Det er jo et professionelt samarbejde, som selvfølgelig også indeholder en tillid til, at de faglige vurderinger er rigtige. Og hvad enten man er beskæftigelsesminister eller justitsminister, er man utrolig afhængig af den rådgivning, man får, siger hun til Politiken.

Hun afviser at have gået for voldsomt frem.

- Det synes jeg ikke, jeg har, siger hun, men erkender samtidig, at der har været et behov for at rydde op.

- Jeg har haft et møde med alle Folketingets partier, hvor de har udtrykt nogle forskellige kritikpunkter af samarbejdet mellem Folketinget og Justitsministeriet.

- Det ville være mærkeligt, hvis jeg som minister ikke tog det alvorligt. Derudover kan jeg ikke se, at jeg skulle have banket specielt hårdt i noget bord, siger Mette Frederiksen til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip