Medie: Fransk politi kender nu fjerde terrormistænkt

Fransk politi har identificeret en fjerde person, som muligvis stod i ledtog med de tre personer, der gennemførte sidste uges terrorangreb i Paris.

Det skriver den franske avis Le Parisien ifølge The Guardian.

Amedy Coulibaly, der tog adskillige personer som gidsler i et jødisk supermarked, havde angiveligt inden aktionen, der kostede fire gidsler og ham selv livet, lejet et mindre rækkehus i byen Gentilly og fyldt det med et omfattende arsenal af våben.

Det er under ransagningen af huset, at politiet skulle have identificeret en person, der var sammensvoren med Coulibaly. Oplysningen i Le Parisien er ikke bekræftet af myndighederne.

Avisen nævner ikke den mistænkte ved navn, men skriver, at han måske stod bag drabsforsøget på en kondiløber, der 7. januar blev alvorligt såret af skud i det nærliggende Fontany-aux-Roses.

Attentatet i parken fandt sted samme dag, som to venner af Coulibaly, brødrene Cherif og Said Kouachi, dræbte 12 personer på satiremagasinet Charlie Hebdos redaktion.

Den fjerde mand, som har en fyldig straffeattest, er muligvis allerede flygtet til Syrien, skriver avisen.

Coulibaly lejede rækkehuset i Gentilly lige syd for Paris ugen inden angrebet mod supermarkedet i hovedstaden.

Gennemsøgningen af forstadshuset har afsløret en stor samling våben omfattende blandt andet tre af de nyeste modeller af Kalasjnikov-rifler, et skulderbåret panserværnsvåben, håndvåben, en maskinpistol, røggranater og sprængstoffer.

Politiets efterforskere forsøger også at få styr på gerningsmændenes pengetransaktioner i håb om, at det kan føre frem til eventuelle medskyldige.

Narkosælgere, der tidligere har arbejdet sammen med Coulibaly, har fortalt AP, at han indtil for en måned siden solgte hash og marihuana i udkanten af Paris.

/ritzau/

 

Dagens Gossip