Medie: Norge sender militære rådgivere til Irak

Efter alt at dømme kommer Norge til at bidrage med militære rådgivere i kampen mod Islamisk Stat (IS).

Rådgiverne skal hjælpe med at træne irakiske styrker, rapporterer det norske medie NRK.

Det norske bidrag til den internationale indsats mod IS skal diskuteres på et møde i Stortingets udvidede udenrigskomité torsdag.

Regeringen nærmer sig en afgørelse på området, og ifølge kilder, som NRK har talt med, vil Stortinget efter planen blive informeret om planerne torsdag eftermiddag.

Frem til nu har Norges officielle linje været afventende i forhold til en militær kamp mod IS.

Mandag deltog den norske udenrigsminister, Børge Brende, i en international konference i Paris, hvor det blev diskuteret, hvad der kan gøres for at bekæmpe IS. Samme dag oplyste han, at Norge havde fået en henvendelse fra USA, som ønskede, at Norge bidrog militært.

Offentligt har ministeren sagt, at Norge overvejer at hjælpe med at træne irakiske soldater.

Brende siger til mediet Klassekampen, at verden står over for en form for ekstremisme og brutalitet, som står uden sidestykke i moderne tid.

- Det kræver ikke bare et lokalt svar, men også et globalt svar, fortæller han uden at ville uddybe, præcis hvordan Norge vil bidrage.

Norske militærrådgivere har tidligere i Afghanistan hjulpet med at træne den afghanske hær, der snart bliver ansvarlig for sikkerheden i landet.

Norge har hidtil bidraget med humanitær støtte i Irak. Landet har udarbejdet en handlingsplan for at forhindre, at nordmænd melder sig som krigere hos IS.

/ritzau/NTB

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip