Medie: Regeringen er klar med milliardudspil for sundhed og ældre

Regeringen forsætter tilsyneladende forberedelserne til et snarligt valg.

Ifølge DR vil statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) her til formiddag præsentere et oplæg kaldet "Danmark på sikker vej".

Det omhandler sundheds- og ældreområdet og skulle medføre en øget investering på mindst 15 milliarder over de kommende fire år.

Pengene skulle være fundet via den øgede offentlige vækst på 0,6 procent, som regeringen hele tiden har bebudet, men indtil nu ikke har øremærket præcist.

De 0,6 procents vækst i de offentlige udgifter er tidligere blevet skønnet til at udgøre 22 milliarder, som regeringen har at gøre godt med i modsætning til eksempelvis Venstre, der har bebudet, at man vil holde de offentlige udgifter på samme niveau som nu.

Derfor kan der foruden initiativerne på ældre- og sundhedsområdet også være afsat penge til yderligere formål.

Udspillet kan være et led i forberedelserne til, at statsministeren udskriver forårsvalg.

Regeringen har på det seneste præsenteret en række udspil til fremtiden, hvor man blandt andet tilgodeser børnefamilierne og udkantsdanskerne.

Samtidig er der i løbet af foråret lanceret store annoncekampagner, som kunne pege på, at Helle Thorning-Schmidt vil udskrive folketingsvalg inden sommerferien.

Omvendt har de seneste meningsmålinger ikke just været positive for rød blok, og det kunne tale for, at valget først kommer til efteråret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip