Medie: USA vil sende spion-fly ind over Syrien

USA vil ifølge Wall Street Journal inden længe sende fly til Syrien, der fra luften skal overvåge islamistiske militante.

Spionflyene vil angiveligt kunne bane vejen for mulige amerikanske angreb mod jihadister i Syrien, lyder det fra topembedsfolk i den amerikanske regering.

Flyene, der blandt andet inkluderer ubemandede droner, skal være med til at skabe et klarere billede af, hvordan ekstremister fra Islamisk Stat (IS) agerer. Gruppen har taget kontrollen over store områder i både Syrien og Irak. I sidstnævnte er USA begyndt at angribe IS.

Ifølge Wall Street Journal vil overvågningsflyene "snart" gå på vingerne, og militæret har anmodet om at få ekstra overvågningsfly til området for at indsamle efterretninger om mulige mål i Syrien.

Tidligere mandag lød det fra Det Hvide Hus, at USA er i færd med at forberede militære tiltag, der skal presse IS i Syrien.

Men der er ikke truffet beslutning om at udføre luftangreb andre steder end i Irak, hvor USA over de seneste uger har sat ind med bombardementer af den militante gruppe.

- Præsidenten har ikke truffet beslutning om at gennemføre militære handlinger i Syrien, sagde talsmand Josh Earnest ifølge AFP.

I en opsigtvækkende udmelding sagde den syriske udenrigsminister mandag, at landets regering er parat til at samarbejde med lande som USA og Storbritannien for at nedkæmpe IS.

Begge lande har kraftigt kritiseret præsident Bashar al-Assad for sin ageren i Syriens borgerkrig.

I juli sendte USA uden held fly til Syrien for at befri amerikanske gidsler - herunder formentlig den dræbte journalist James Foley. Da amerikanske styrker nåede frem, var gidslerne allerede blevet flyttet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip