Mediekoncernen Egmont skovler penge ind

Mediekoncernen Egmont kom ud af 2014 med det bedste resultat i koncernens 136-årige historie.

Omsætningen steg til 11,6 milliarder kroner fra 11 milliarder kroner året før. I lokal valuta er det en fremgang på 10 procent. Resultatet før skat blev på 950 millioner kroner mod 735 millioner kroner året før. Det er i lokal valuta en fremgang på 36 procent, oplyser koncernen.

Egmont er en multimediekoncern med blandt andet TV-kanaler i Norge, Nordisk Film i Danmark, bogforlag og udgiver af magasiner i flere nordiske lande, og der var fremgang på alle platforme.

- Vi er stolte af, at vi øger omsætningen med 10 procent og leverer det bedste resultat nogensinde.

- Vi tilpasser os nye forbrugsmønstre i et udfordret mediemarked, og vi fortsætter udviklingen af teknologi og indhold, som styrker vores forretning, siger Egmonts koncernchef Steffen Kragh i en pressemeddelelse.

Alle Egmonts divisioner havde fremgang i den underliggende drift.

Nordisk Film stod bag en række filmsucceser, biograferne styrkede deres markedsandele i Norge og Danmark og PlayStation 4 havde rekordsalg samtidig med, at den digitale forretning voksede med køb af Gavekortet.dk og dannelsen af Airmagine, der digitaliserer reklamemarkedet i Københavns Lufthavn.

- Vores strategi er at investere i indhold og teknologi. Teknologisk innovation har smidiggjort vores produktionsprocesser og har bragt os tættere på forbrugerne på de mange nye platforme.

- Nøglen til forbrugernes gunst er både at skabe appellerende film, journalistik, litteratur og underholdning, men det er også at være tilgængelig på forbrugernes mobile skærme ud over de klassiske formater, siger Egmonts topchef Steffen Kragh i en pressemeddelelse.

Egmonts egenkapital udgør 5,2 milliarder kroner i 2014, og soliditeten udgør 45,4 procent. Egmont er gældfri.

I 2014 uddelte Egmont 84 millioner kroner til projekter målrettet udsatte børn og unge, eksempelvis som hjælp til at håndtere livskriser som sorg og skilsmisse samt signaturprojektet Lær for Livet.

Her deltog 100 anbragte børn og unge i 2014 i intensive læringscamps og fik en personlig mentor for at ruste dem til at tage en uddannelse.

I alt har Egmont uddelt 2,6 milliarder kroner siden 1920.

/ritzau/

 

Dagens Gossip