Medier: Politiet i Portugal genåbner Maddie-sag

Portugisisk politi ventes inden længe officielt at genåbne sagen om den britiske pige Madeleine McCann, der forsvandt på en familieferie på Algarve-kysten tilbage i 2007.

Lokale medier rapporterer ifølge Sky News, at politifolk fra byen Porto torsdag vil anmode om at genoptage efterforskningen af den meget omtalte kriminalsag.

Daily Mirror skriver, at det er nye beviser, som de portugisiske efterforskere har modtaget fra britiske kolleger, som er årsag til, at de nu ønsker sagen genåbnet.

FAKTA: Her er sagen om den forsvundne britiske pige

Madeleine McCann, bedre kendt som Maddie, forsvandt 3. maj 2007, efter at hendes forældre efterlod hende i en ferielejlighed og gik på restaurant i badebyen Praia da Luz. Det var kort før pigens fire års fødselsdag.

Den formodede bortførsel af Madeleine McCann er en af de mest omtalte kriminalsager i Storbritannien i nyere tid.

Portugisisk politi indstillede sin efterforskning i 2008, men Scotland Yard begyndte at undersøge sagen igen i foråret 2011. Madeleines forældre har begge selv været mistænkte i sagen, men de blev renset i 2008.

Kort: Se hvad der skete da Maddie forsvandt

Britisk politi har for nylig offentliggjort to fantomtegninger af en formodet gerningsmand. De computergenererede tegninger er baseret på beskrivelser fra to øjenvidner, der så en mystisk mand den aften, hvor pigen forsvandt.

Politiet har siden modtaget et stort antal telefonopkald og e-mails med tips i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip