Medier: Uefa straffer City og PSG med kæmpebøder

Det kommer til at ramme storklubberne Manchester City og Paris Saint-Germain hårdt, at de har forbrudt sig mod reglerne i det europæiske fodboldforbund Uefas økonomisk fairplay.

Flere medier - herunder de britiske BBC og The Guardian samt franske L'Equipe - beretter, at de to klubber både vil blive straffet økonomisk og sportsligt.

På den økonomiske front erfarer medierne, at Manchester City og Paris Saint-Germain begge vil blive straffet med bøder svarende til 450 millioner kroner.

Det forventes også, at klubberne højst må benytte sig af 21 spillere i den kommende sæson af Champions League. Normalt må en trup tælle 25 spillere. Samtidig kan der blive sat et loft for klubbernes samlede lønomkostninger.

Uefas økonomiske kontrolorgan, CFCB, mødtes i den forgangne uge for at diskutere mulige sanktioner til City, PSG og en række andre klubber, der ikke har overholdt reglementet. Men Uefa har dog endnu ikke meldt officielt ud.

Uefa er i gang med at indfase reglerne om økonomisk fairplay. I indkøringsperioden har forbundet tilladt klubberne at have et samlet underskud på 45 millioner euro svarende til 336 millioner kroner i årene frem til 2014.

Det krav har hverken Manchester City eller PSG været i stand til at overholde.

Reglerne omkring økonomisk fairplay skal sikre, at klubberne kæmper på lige vilkår. Ud over et loft over klubbernes underskud er det også et krav, at klubberne har en positiv egenkapital og ikke skylder ansatte eller skattevæsnet penge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip