Megafon sætter navn på syv sikre parlamentsmedlemmer

Analyseinstituttet Megafon vover nu pelsen og sætter navn på syv kandidater, som allerede dagen inden valget til EU-Parlamentet søndag kan lade champagnepropperne springe og bestille flybilletten til Bruxelles.

Ifølge en måling lavet for Politiken og TV2 drejer det sig om Socialdemokraternes Jeppe Kofod og Christel Schaldemose, Konservatives Bendt Bendtsen, SF's Margrete Auken, Folkebevægelsen mod EU's Rina Ronja Kari, Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt og Venstres Ulla Tørnæs.

- Selvfølgelig er valget lidt usikkert. Men de syv første er vi meget sikre på. De er absolut et rigtigt godt bud. Vi kan ønske tillykke til de første kandidater, siger Megafons valgekspert Asger Nielsen til Politiken.

De resterende seks af de 13 danske pladser i EU-Parlamentet skal fyldes ud af kandidater fra en lille gruppe, hvor der bliver hård kamp, skriver avisen.

De Radikales Morten Helveg Petersen er ifølge målingen pludselig kommet på vippen til at lande en plads for De Radikale.

Det skyldes ifølge Megafon historien om, at valgforbundet med Socialdemokraterne kan udløse en pose penge fra Socialdemokraterne til Radikale. Men meget taler dog for, at han bliver valgt ind.

Nordjyden Rikke Karlsson står angiveligt til at tage Dansk Folkepartis mandat nummer to, mens også Venstres Jens Rohde og Morten Løkkegaard ligeledes står godt i forhold til at blive valgt ind.

Dog er der en lille usikkerhed for de to venstre-løver, hvis partiet mod forventning kun får to mandater. I så fald har Jens Rohde en meget lille forspring til Løkkegaard.

Hos Socialdemokraterne kæmper Ole Christensen og Britta Thomsen om mandat nummer tre. Hos Dansk Folkeparti bliver plads nummer tre en kamp mellem formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Anders Primdahl Vistisen, og Kristina Jørgensen.

Megafon bygger sin måling på 5000 vælgere, samt de seneste tre ugers meningsmålinger.

- Nu har vores prognoser været så stabile i så lang tid, at nu tør vi godt give et bud på de syv, siger Megafons valgekspert Asger Nielsen til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip