Mekaniker: Han truede med at dræbe min familie

Det var et årelangt uvenskab, der førte til drabet på en 54-årig mand i Ruds Vedby i Vestsjælland i september sidste år.

Det er kommet frem i Retten i Næstved torsdag, hvor 45-årige JB er tiltalt for at skyde og dræbe den 54-årige Jovan Nika.

JB har tilstået, at det var ham, der affyrede pistolen, men påstår, at det skete i nødværge. Offeret krævede angiveligt, at han skulle betale ham 50.000 kroner og fik tre dage til at skaffe dem.

- Han truede med at slå mig og mine sønner ihjel, fortæller JB fra vidneskranken gennem sin tolk.

Angiveligt havde Jovan Nika tidligere afpresset JB for 80.000 kroner, og ifølge JB truet ham på livet fire eller fem gange. Deres uvenskab strækker sig tilbage til slutningen af firserne, da begge mænd boede i Helsingør, hvor de var en del af roma-miljøet.

Den tiltalte, som kom til Danmark i slutningen af firserne, kommer oprindeligt fra Jugoslavien. Selv om han i retten taler igennem en tolk, taler han også gebrokkent dansk.

Det var en eftermiddag i september 2013, at JB opsøgte, skød og dræbte den 54-årige bekendte. Han var angiveligt bange for offeret, og derfor havde han medbragt en pistol.

- Jeg slår dig ihjel. Jeg knepper din mor, fortæller JB, at offeret truede ham med, da han opsøgte ham på drabsdagen.

Ifølge den spinkle mand, som er uddannet mekaniker og pladesmed, startede uvenskabet flere år tilbage, da den dræbte begyndte at tale grimt om hans familie.

Anklager Susanne Bluhm vil have den 45-årige dømt for manddrab og forlanger, at retten skal udvise ham fra Danmark.

Men fordi drabet skulle være sket i nødværge, vil den tiltalte vil fritages for straf. Hvis retten ikke vil følge det, så forlanger han alligevel at blive frifundet for drab og vil i stedet gå med til en dom for vold med døden til følge, oplyser hans advokat Jesper Storm Thygesen.

Der ventes dom i sagen i den 28. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip