Melissa stiller op i rørende eksperiment: Tør du kysse mig?

08/04/2016 20:42

Kirstine Petersen

Nyheder

Mest læste i dag

- Lige, da jeg fik det at vide, der troede jeg, at jeg skulle dø, siger 25-årige Melissa Kruse Olsen, der lever med hiv, i videoen nedenfor.

Den unge kvinde blev smittet med hiv, kort inden hun fyldte 20 år, og det fik selvsagt en masse spørgsmål op i hovedet på hende:

- Hvor længe skal du leve, kan du få børn, hvad når du får børn? Hvad med medicinen? Der er en masse spørgsmål, der melder sig, forklarer hun. 

Melissa Kruse Olsen blev smittet af en kæreste, som hun stolede fuldt ud på, og hun var derfor ikke forberedt på at få sygdommen. 

- Han var min første kæreste. Han var rigtig glad for, at jeg var jomfru, og så følte jeg også, at jeg var klar til at have sex med ham. 

Cirka et år efter, da hun var 21 år, fik hun konstateret hiv.

Efterfølgende har hun måtte se og høre, hvordan andre folk har talt om hendes situation – og indimellem uvidende om sygdommen.

Medicinen betyder, at Melissa kan have sex med andre uden at bruge kondom – og uden at smitte dem. Hun kan alt i alt have et liv, ligesom alle andre kan, og stiller derfor op i kampagnen og eksperimentet ”Kys fordommene farvel” fra Aids Fondet.

I eksperimentet står hun med et skilt med teksten ”Jeg har hiv - Gir  du et kys”, hvorefter fremmede kan give hende et kys og dermed kysse fordommende om smittefaren farvel.

Se, hvordan det går, i videoen her:

Læs også: Forskning: Verden mangler mange penge til hiv-bekæmpelse

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: