Mellemfolkeligt Samvirke beklager Friis Bachs farvel

Det er beklageligt, at udviklingsminister Christian Friis Bach (R) forlader sin post på grund af sagen om den sydkoreanske miljøorganisation, GGGI.

Det siger generalsekretær Frans Mikael Jansen i udviklingsorganisationen Mellemfolkeligt Samvirke (MS).

- Vi har haft en rigtig kompetent minister, som har villet en hel masse. Vi kommer til at savne ham. Det har været spændende, at han har sat en ny linje med en ny udviklingsstrategi og lov. Det vil vi huske ham for, siger Frans Mikael Jansen.

Christian Friis Bach har mødt kritik i u-landsmiljøet for forslag om at sælge og udstykke fællesejet jord i Afrika og udfordre høvdinges stærke rolle i stammesystemet, erkender han.

- Christian Friis Bach har altid været kontroversiel. Det har givet debat. Vi har ikke altid været enig med ham. Vi synes, at han har videreført for meget på vækst, beskæftigelse og erhvervsfremme. Men han ville helt klart nogle ting, siger Frans Mikael Jansen.

- Han er kompetent på sit område. Det er sjovt at diskutere med nogle, der ved noget om udvikling.

Før ministerposten var Christian Friis Bach rådgiver for EU's miljøkommissær, Connie Hedegaard. Han var 2005-10 international chef i Folkekirkens Nødhjælp og var konsulent i Verdensbanken, Udenrigsministeriet, EU og FN's udviklingsprogram, UNDP.

GGGI-sagen med flyrejser på 1. klasse og anklager om korruption skader dansk ulandsbistand, siger Frans Mikael Jansen.

- Jeg er bekymret. Det tjener os ikke at lave den slags ting. Mange almindelige danskere vil sige: "Er det sådan, de bruger vores penge?" siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip