Menneskesmuglere bag Lampedusa-tragedie anholdt

Skrevet af admin

|

02/07/2014

Dagens topnyheder

Fem personer, der sættes i forbindelse med bådflygtningetragedien ud for Lampedusa sidste år, er blevet anholdt og anklages for menneskesmugling, oplyser de italienske myndigheder.

366 personer omkom under forliset i oktober sidste år, der betegnes som den værste episode af sin slags i nyere europæisk historie.

I kølvandet af tragedien blev der sat flere kræfter ind på at optrævle de kriminelle netværk, der organiserer de farlige immigrantture til havs.

De mistænkte anklages for at være del af en international kriminel organisation samt at være medskyldige i, at folk bryder indvandringslove.

To af de tilbageholdte - en fra Etiopien og en fra Sudan - er ifølge politiet højtstående kriminelle. Efterforskerne mener, at de stod for at sende immigranter til Libyen, hvorfra størstedelen af bådflygtningene sætter kurs mod Italien.

Myndighederne har offentliggjort en video med de to mistænkte, "John" og "Ermies", som diskuterer forliset i oktober.

- Jeg tror, vi skal være mere forsigtige og ikke putte flere end 250 personer på den samme båd, siger "John" i en båndet samtale.

- Det er deres skyld, fordi de ville af sted på samme tid, så det er ikke din skyld, svarer "Ermies".

- Nu, det er sket, er der intet, vi kan gøre. Du skal koncentrere dig om dit arbejde og ikke tænke på, hvad folk siger. Mange andre folk, som nogle andre har sendt af sted, nåede aldrig frem og blev til fiskeføde, men ingen har nogensinde talt om dem, fortsætter han.

Fire andre personer, der formodes at være en del af organiseringen, er på flugt. To menes at være i Afrika, en tredje i Sverige, og en fjerde gemmer sig formentlig i Rom.

/ritzau/dpa