Mercedes-boss efter koks: Hamilton kørte for aggressivt

Mercedes-formanden Niki Lauda mener, at Lewis Hamilton var skyld i sammenstødet med Nico Rosberg i starten af søndagens Formel 1-grandprix i Spanien.

Hamilton var for aggressiv i sin kørsel, da han ville overhale sin holdkammerat i tredje sving, siger den tidligere Formel 1-verdensmester. Begge Mercedes-stjerner udgik efter sammenstødet.

- Det er dumt. Vi kunne have vundet dette løb. Lewis var for aggressiv. Jeg er nødt til at tale med dem og høre deres forklaringer, og så må vi se, hvad der sker, siger Niki Lauda til BBC Radio 5 Live.

En anden af bosserne hos Mercedes er uenig med Niki Lauda. Toto Wolff, som er øverste chef hos Mercedes, vurderer ikke, at man kan bebrejde en enkelt af kørerne for sammenstødet.

- Du kan ikke give en enkelt kører skylden. Vi har talt med begge kørere, og de er selvfølgelig irriterede over situationen, siger Toto Wolff til tyske Sky.

Toto Wolff snakkede med de to Mercedes-stjerner hver for sig, og Mercedes-chefen påpeger, at alt det hårde arbejde hos Mercedes for at eliminere fejlene blev smidt væk på første omgang.

Hos Mercedes forventer ingen, at de to kørere bliver straffet af løbsledelsen, som undersøger episoden og indtil videre betegner det som et "uheld", forklarer Toto Wolff.

Rosberg havde vundet de fire første grandprixer i denne sæson, og han vandt også de tre afsluttende grandprixer i 2015.

Tyskeren kunne dermed blive den første Formel 1-kører til at vinde otte løb i træk siden landsmanden Sebastian Vettel, som vandt ni løb i træk i 2013 for Red Bull.

/ritzau/

 

Dagens Gossip