Merkel drøfter Ukraine-krise med paven

Forsøgene på at skabe fred i den blodige konflikt i Ukraine var et af samtaleemnerne, da den tyske kansler, Angela Merkel, lørdag var i privat audiens hos pave Frans i Vatikanet.

Merkels besøg i Rom finder sted samtidig med, at der er meldinger om nye kampe i Ukraine på trods af, at der blev indgået en aftale om våbenhvile i sidste uge.

Angela Merkel spillede en nøglerolle i forhandlingerne om den seneste våbenhvileaftale i Ukraine.

Den katolske kirkes overhoved og Europas vel nok mest magtfulde politiske leder understregede deres "forpligtelse til at nå frem til en fredelig løsning" på konflikten, lyder det i en meddelelse fra Vatikanet efter mødet.

De to ledere drøftede også dialog mellem religionerne, kamp mod fattigdom, kvinders rolle i udviklingslandene og lighed.

- Jeg havde den fornøjelse at fremlægge dagsordenen for Tysklands G7-formandskab, siger Merkel efter audiensen.

- Som ventet var det en meget berigende samtale, tilføjer hun ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Tyskland har for tiden formandskabet i G7, som er sammenslutningen af verdens syv førende industrinationer. G7-landenes ledere mødes til topmøde i Tyskland i juni.

Merkel er datter af en protestantisk præst. Lørdagens 45 minutter lange møde med pave Frans var hendes anden private audiens hos ham.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip