Merkel skærper tonen over for Putin om krisen i Ukraine

Den tyske forbundskansler skærper tonen over for Rusland, som hun igen beskylder for at krænke folkeretten med landets militære aktiviteter i Ukraine.

I en tale i Forbundsdagen siger Angela Merkel, at det vil kræve tålmodighed at løse konflikten i den tidligere sovjetrepublik, hvor flere tusinde mennesker har mistet livet i kampe i øst siden det tidlige forår.

- Intet retfærdiggør Ruslands direkte eller indirekte indblanding i kampene i Donetsk og Lugansk, siger Merkel.

- Ruslands handlinger bringer freden i Europa i fare, og det er et brud på folkeretten. Vores forsøg på at løse denne krise kræver tålmodighed og udholdenhed, siger forbundskansleren.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har flere gange afvist beskyldninger om, at Rusland blander sig militært. Ifølge Putin støtter russerne prorussiske mindretal i regionerne Lugansk og Donetsk humanitært.

Merkel har under krisen i Ukraine stået for en moderat linje over for Rusland, og den tyske opinion har været temmelig splittet i spørgsmålet.

En række europæiske lande har ønsket, at EU's mest magtfulde land økonomisk og politisk ville anlægge en hårdere linje over for Putin og russernes fremmarch i den tidligere sovjetrepublik.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip